Ελληνικά
English
Ειδική εκπαίδευση
Εκπαίδευση παιδιών με:
Χρήσιμα
Δημοψήφισμα
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας;
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Θέλει περισσότερες πληροφορίες
Κακή


Δείτε τα αποτελέσματα

// //]]>

Περιγράφοντας τη δυσλεξία

Το βιβλίο έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους γονείς να κατανοήσουν τι είναι η δυσλεξία και οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Αναφέρεται στις δυσκολίες αλλά και τις τεχνικές που μπορούν να διευκολύνουν τη μάθηση, επισημαίνοντας παράλληλα τις θετικές ιδιότητες του ατόμου.

Τις περισσότερες φορές, η δυσλεξία συνυπάρχει με άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Για τον λόγο αυτό, σε αυτό το βιβλίο γίνεται μεν αναφορά στη δυσλεξία (μια και είναι η πιο συχνή και γνωστή ειδική μαθησιακή δυσκολία), αλλά πολλά από τα αναφερόμενα αφορούν και άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Η δυσλεξία και οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, οδηγούν σε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Δυσκολεύουν πολύ την εκμάθηση τόσο της γραφής όσο και της ανάγνωσης. Δυσκολεύουν την απόδοση στο σχολείο και έτσι επηρεάζουν όλη τη ζωή και την οικογένεια. Κάθε άτομο με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, πρέπει να βρει την ψυχική δύναμη να αντεπεξέλθει στο σχολείο. Το πρώτο βήμα σε αυτό το ταξίδι είναι να κατανοήσει τι είναι η δυσλεξία και οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Να βρει ξανά την πίστη στον εαυτό του και την επιμονή του για να πετύχει.

Τα άτομα αυτά, σκέφτονται περισσότερο με εικόνες παρά με λέξεις. Γι’ αυτό τον λόγο, χρησιμοποιούμε περισσότερο εικόνες και όχι κείμενο.

  • Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ!

Στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης βιβλίου Θεσσαλονίκης, ο "Εκδοτικός Οίκος Φυλάτος" θα παρουσιάσει το βιβλίο που έχει μεταφράσει και αποδώσει στα ελληνικά η κ. Μηλιώνη.

Το βιβλίο προλογίζουν οι : Χάιδω Μαγκούνη, λογοθεραπεύτρια, Κολαρά Πέπη, λογoθεραπεύτρια, ειδική παιδαγωγός, Κιντής Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας, αυτοσχεδιαστής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μια διαδραστική, διαφορετική παρουσίαση. Στόχος μας είναι να σας δώσουμε ιδέες πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το βιβλίο, ανεξαρτήτου ιδιότητας που υπηρετείτε.

Σας περιμένουμε λοιπόν την Παρασκευή 10 Μαΐου, Αίθουσα κεντρικής βιβλιοθήκης Δήμου Θεσσαλονίκης, Εθν. Αμύνης 27,17.00-18.00.

επιστροφή