Ελληνικά
English
Ειδική εκπαίδευση
Εκπαίδευση παιδιών με:
Χρήσιμα
Δημοψήφισμα
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας;
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Θέλει περισσότερες πληροφορίες
Κακή


Δείτε τα αποτελέσματα

// //]]>

Το Μαγικό Φτερό

Η ιστορία της ιδιαίτερης Τίμπης είναι από τις πιο γλυκές και συγκινητικές... Η Τίμπη, ένα μικρό σπουργιτάκι, ζει με τη μητέρα και τις αδερφές της σε ένα όμορφο δάσος. Είναι ιδιαίτερη, όχι μόνο, γιατί μεγαλώνει σε μονογονεϊκή οικογένεια, με μια μητέρα που την υπεραγαπά και τη στηρίζει σε όλες τις δυσκολίες της, αλλά κυρίως, επειδή έχει ένα φτερό μικρότερο από το άλλο. Το γεγονός αυτό αποτελεί την αιτία να μην μπορεί να πετάξει και να βιώνει την περιφρόνηση από τα υπόλοιπα πουλιά, τους συμμαθητές της. Οι ημέρες στο σχολείο είναι δύσκολες γι αυτήν, καθώς οι συμμαθητές της δεν μπορούν να αποδεχτούν την ιδιαιτερότητά της. Δεν έχουν μάθει πως η διαφορετικότητα είναι αυτή που δίνει νόημα στη ζωή! Πληγωμένη από τη συμπεριφορά τους, με όση δύναμη της απομένει, εύχεται να κατορθώσει να πετάξει και να σώσει όσους το έχουν ανάγκη.

Έτσι κυλάνε οι μέρες... Όμως η ζωή της αλλάζει όταν έρχεται μια νέα μαθήτρια στην τάξη η Κόνυ, το αηδόνι, που την παροτρύνει να πετάξει. Μέσα από την αγάπη της Κόνυς, η Τίμπη γνωρίζει την αξία της φιλίας, της αλληλεγγύης, της αποδοχής και της προσφοράς!

Τα παιδιά μέσα από το παραμύθι διδάσκονται με έμμεσο τρόπο, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να αγωνίζονται για τα όνειρά τους και να πιστεύουν στον εαυτό τους! Η φιλία και η αγάπη σε οποιαδήποτε μορφή, αποτελούν την κινητήριο δύναμη στη ζωή του ανθρώπου σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται!

  • Συγγραφέας: Καλλιόπη Ουζούν - Ανδρέου Φιλόλογος, Ειδική Παιδαγωγός, e-mail: kalliope.ouzounandreou@gmail.com

Εκδότης: Εκδόσεις Φυλάτος

επιστροφή