Ελληνικά
English
Ειδική εκπαίδευση
Εκπαίδευση παιδιών με:
Χρήσιμα
Δημοψήφισμα
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας;
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Θέλει περισσότερες πληροφορίες
Κακή


Δείτε τα αποτελέσματα

// //]]>

Έκθεση για την εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών με Νοητικές Αναπηρίες στην Ελλάδα

Η έκθεση για την εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών με Νοητικές Αναπηρίες στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Children’s Rights for All” των Διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών Inclusion Europe, Eurochild και το Πανεπιστήμιο Charles της Πράγας με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση αναλύει συνοπτικά με ποιο τρόπο η ελληνική πολιτεία πραγματώνει τα κατοχυρωμένα στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού δικαιώματα των παιδιών με νοητικές αναπηρίες όπως αυτό προβάλλεται μέσα από την Εθνική Έκθεση της Ελλάδας προς τη Διεθνή Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού (http://www.0-18.gr/downloads/metafrasi-ethnikis-ekthesis-dsdp-ypoyrgeio-eksoterikon)και προκύπτει από σχετική έρευνα λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις των οικογενειών και των παιδιών.

Η έκθεση για την εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών με νοητικές αναπηρίες προσεγγίζει πέντε πεδία: κακοποίηση, εκπαίδευση, οικογένεια-αποϊδρυματοποίηση, υγεία, συμμετοχή παιδιών-μη διάκριση.

Σχετικά προτείνονται Συστάσεις για την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την πραγμάτωση των δικαιωμάτων των παιδιών με νοητικές αναπηρίες στην Ελλάδα.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ.

Σε συνέχεια της παρούσας έκθεσης και των αντίστοιχων εκθέσεων από τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε ετοιμάζεται μία Συγκριτική Ευρωπαϊκή Έκθεση με Συστάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο η οποία θα ανακοινωθεί στο συνέδριο European Conference 20-21 October 2011, το οποίο διοργανώνει η Inclusion Europe στις Βρυξέλλες. Σχετικά μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα: http://www.e-include.eu/en/events/802-childrens-rights-for-all

 

επιστροφή