Ελληνικά
English
Ειδική εκπαίδευση
Εκπαίδευση παιδιών με:
Χρήσιμα
Δημοψήφισμα
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας;
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Θέλει περισσότερες πληροφορίες
Κακή


Δείτε τα αποτελέσματα

// //]]>

«Υποστηρίζομαι - Συνυπάρχω - Αναπτύσσομαι»

Το θεατρικό δρώμενο «Υποστηρίζομαι -Συνυπάρχω - Αναπτύσσομαι», είναι έργο της Καϊτατζή - Χουλιούμη Δέσποινας, Ψυχολόλγου / Προϊσταμένης ΚΕΔΔΥ Σερρών και της Μακράκη Φωτεινής, Εκπαιδευτικού προσχολικής εκπαίδευσης ΚΕΔΔΥ Σερρών, το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Πρώιμη Παρέμβαση στην Εκπαίδευση» και παρουσιάσθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΕΔΔΥ ( τότε ΚΔΑΥ) με το ίδιο θέμα στις 12/5/07.
Στόχος της συγκεκριμένης δράσης του προγράμματος ήταν η εδραίωση θετικών στάσεων που προάγουν την αγαστή συνύπαρξη και ενισχύουν την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη της προσωπικότητας του αναπτυσσόμενου ατόμου με και χωρίς αναπηρίες ή άλλες ιδιαιτερότητες.
Οι στάσεις αποτελούν ένα σύνολο αξιών που υιοθετούμε, οι οποίες ριζώνουν μέσα μας, εδρεύοντας τόσο στο συνειδητό όσο και στο ασυνείδητο του ψυχισμού μας και προσδιορίζουν την συμπεριφορά μας. Η ανάπτυξη των στάσεων του ατόμου αρχίζει πολύ νωρίς, από την πρώτη προνηπιακή ηλικία, όπου ο παρθένος και τρυφερός ψυχισμός αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την βαθύτερη και αποτελεσματικότερη εδραίωσή τους.
Γνωρίζουμε ότι οι θετικές στάσεις προδιαθέτουν και ενισχύουν θετικά την αναπτυξιακή πορεία και ζωή του ατόμου τόσο ενδοπροσωπικά όσο και διαπροσωπικά. Γνωρίζουμε επίσης, ότι οι προσπάθειες αλλαγής εδραιωμένων αρνητικών στάσεων σε θετικές στάσεις ιδιαίτερα κατά την ενήλικη περίοδο απαιτούν σύνθετες και βαθιές ενδοπροσωπικές διεργασίες και διαπροσωπικές διαδράσεις, με αποτέλεσμα να πετυχαίνονται δυσκολότερα.
Έχοντας ως έμβλημά μας το στεφάνι που παραπέμπει στο σφυχταγκάλιασμα όλων στον κύκλο της ομάδας, μέσα από παιδικούς στίχους και συζητήσεις με τα παιδιά, ανταλλαγή επισκέψεων στο σχολικό περιβάλλον των μονάδων, μέσα από ομαδικές εργασίες, βιωματικά παιχνίδια και δραματοποίηση, διαχειριστήκαμε τις έννοιες και αξίες της αποδοχής, της ισότητας, της υποστήριξης και συνύπαρξης και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με το κέφι και την ευαισθησία που τα διακρίνει.
Τα παιδιά μας απέδειξαν ότι μπορούν, εμείς οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκ μέρους όλων όσων έλαβαν μέρος και υποστήριξαν την υλοποίηση του προγράμματος και του δρώμενου Καϊτατζή-Χουλιούμη Δ., Ψυχολόγος, Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Σερρών

Παρακολουθήστε το θεατρικό δρώμενο πατώντας εδώ

επιστροφή