Ελληνικά
English
Ειδική εκπαίδευση
Εκπαίδευση παιδιών με:
Χρήσιμα
Δημοψήφισμα
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας;
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Θέλει περισσότερες πληροφορίες
Κακή


Δείτε τα αποτελέσματα

// //]]>

Για να μη Διαχωριστούν οι Ειδικοί Εκπαιδευτικοί σε Δύο Κατηγορίες!

Εν όψει του σχεδίου νόμου για την Ειδική Αγωγή που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, οι κάτωθι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής δηλώνουμε τα εξής:

1. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική θέση στην Ειδική Αγωγή πρέπει να έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την συνταξιοδότηση και την σταδιακή έτσι αποχώρησή τους από την υπηρεσία.

2. Δεν πρέπει να γίνει διαχωρισμός των Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής με διαφορετικό κωδικό ΠΕ.

3. Σ’ αυτόν τον ενιαίο κωδικό εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ανήκουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν τα τυπικά προσόντα ένταξής τους στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και ως τέτοιοι νοούνται: α) Όλοι οι εκπαιδευτικοί που προέρχονται από Παιδαγωγικές Σχολές Δασκάλων, Νηπιαγωγών καθώς και καθηγητικών Σχολών με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή είτε με διδακτορική διατριβή, είτε με μεταπτυχιακές σπουδές, είτε με διετή φοίτηση στα διδασκαλεία με κατεύθυνση ειδικής αγωγής. β) Όλοι οι εκπαιδευτικοί, που προέρχονται από Παιδαγωγικά Τμήματα Ειδικής Αγωγής.

4. Για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στον ίδιο ενιαίο κωδικό ειδικής εκπαίδευσης ισχύουν κοινά κριτήρια στους διορισμούς και σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές.

5. Διατηρείται η δυνατότητα μετακίνησης των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στην γενική αγωγή, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, και επεκτείνεται και στους απόφοιτους των Τμημάτων Ειδικής Αγωγής με την προϋπόθεση ότι έχουν τα τυπικά προσόντα για να εργαστούν σ’ αυτήν.

6. Οι διορισμοί των αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής θα πρέπει να γίνονται με τα ίδια κριτήρια που γίνονται οι διορισμοί και οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών γενικής αγωγής.

Επισήμανση:

Μετά από ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τις θέσεις του κειμένου των υπογραφών επισημαίνουμε ότι:

α) στην ενιαία κατηγορία των ειδικών εκπαιδευτικών με ενιαίο κωδικό ΠΕ προτείνουμε να ανήκουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που σήμερα κατέχουν οργανικές θέσεις στην ειδική εκπαίδευση και όσοι έχουν τα σχετικά τυπικά προσόντα, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί με βασικό πτυχίο στην ειδική εκπαίδευση (απόφοιτοι τμημάτων ειδικής αγωγής), οι εκπαιδευτικοί με βασικές σπουδές σε παιδαγωγικά τμήματα (δασκάλων ή νηπιαγωγών) ή σε καθηγητικές σχολές και εξειδίκευση στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, οι εκπαιδευτικοί με μετεκπαίδευση στην ειδική αγωγή (διδασκαλείο ειδικής αγωγής), οι εκπαιδευτικοί με πενταετή τουλάχιστον προϋπηρεσία στην ειδική εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία.

β) Στους μελλοντικούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό απευθείας στην ειδική εκπαίδευση προτείνουμε να έχουν δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής οι έχοντες τα τυπικά προσόντα, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί με βασικό πτυχίο στην ειδική εκπαίδευση (απόφοιτοι τμημάτων ειδικής αγωγής και, οι εκπαιδευτικοί με βασικές σπουδές σε παιδαγωγικά τμήματα (δασκάλων ή νηπιαγωγών) ή σε καθηγητικές σχολές και εξειδίκευση στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

Καλούμε τους ειδικούς εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε τμήματα ένταξης ή ειδικές μονάδες (ΣΜΕΑΕ) να υπογράψουν το παρακάτω κείμενο. Το κείμενο συντάχθηκε από τους εξής ειδικούς εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:

Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής:

1. Βεζυρτζής Ιωάννης Τ.Ε. 15ου Δ/Σ Θεσ/νίκης

2. Τρυποπούλου Ουρανία Τ.Ε. 4ου Νηπ. Θεσ/νίκης

3. Παπαθανασίου Ελένη Τ.Ε. 9ου Δ/Σ Θεσ/νίκης

4. Ψαθάς Σπύρος Τ.Ε. 3ου Δ/Σ Θεσ/νίκης

5. Καρακασνάκη Χρυσούλα Τ.Ε. 93ου Νηπ. Θεσ/νίκης

6. Νικολάου Αντώνιος Τ.Ε. 1ου Δ/Σ Φιλύρου

7. Θεολόγου Παναγιώτης Τ.Ε. Δ/Σ Πλαγιαρίου

8. Σπυρίδης Χρήστος Τ.Ε. 1ου Δ/Σ Περαίας

9. Κεφαλοπούλου Θεοδώρα Τ.Ε. 79ου Δ/Σ Θεσ/νίκης

10. Ευκαρπίδης Πολυχρόνης Τ.Ε. 1ου Δ/Σ Τριλόφου

11. Σταγιόπουλος Πέτρος 10ο Ειδ. Δ/Σ. Βαρηκόων

12. Στεφανίδης Φίλιππος Τ.Ε 1ου Δ/Σ Ν. Καλλικράτειας

Το κείμενο με τις υπογραφές θα κατατεθεί αρχικά στη διαβούλευση (με όσες υπογραφές θα έχουν μαζευτεί μέχρι τη Δευτέρα 5/5) και στη συνέχεια στους αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και στη ΔΟΕ, στην ΟΛΜΕ και στα κόμματα της Βουλής. Για να γνωστοποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο στους συναδέλφους της ειδικής εκπαίδευσης, η συλλογή υπογραφών θα κλείσει την Παρασκευή 16/5. 

Για την υπογραφή του κειμένου κάντε κλικ εδώ

 

επιστροφή