Ελληνικά
English
Ειδική εκπαίδευση
Εκπαίδευση παιδιών με:
Χρήσιμα
Δημοψήφισμα
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας;
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Θέλει περισσότερες πληροφορίες
Κακή


Δείτε τα αποτελέσματα

// //]]>
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Η τ. Πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής – Διαιτολογίας Sylvia Escott-Stump σε δύο μοναδικά σεμινάρια στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου φιλοξενεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου τη Sylvia Escott-Stumpτ.Πρόεδρο της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής–ΔιαιτολογίαςClinical Assistant Professor του East Carolina University και διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια του καινοτόμου προγράμματος FOOD MASTER, σε δύο μοναδικά σεμινάρια.
 

 • ΧΡΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: η επιστημονική προσέγγιση (16:00-17:30)

Το σεμινάριο θα εστιάσει στην ασφαλή χρήση συμπληρωμάτων και προϊόντων εναλλακτικής ιατρικής και θα αποκαταστήσει την επιστημονική αλήθεια σχετικά με την αξία τους, με συγκεκριμένες αποδείξεις. Ποια προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιούνται; Πότε είναι ασφαλές να γίνεται αυτό, ανάλογα με το περιστατικό;

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ: φοιτητές και επαγγελματίες Υγείας.

 

 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FoodMASTERΤα τρόφιμα ως εργαλεία για τη διδασκαλία των Μαθηματικών και της Επιστήμης (17:30-19:00)

Η καινοτόμα πρωτοβουλία FoodMASTER (Food, Math and Science Teaching Enhancement Resource, www.foodmaster.org) είναι μια συλλογή πρακτικών και εικονικών προγραμμάτων που χρησιμοποιούν τα τρόφιμα ως εργαλείο για τη διδασκαλία των Μαθηματικών και της Επιστήμης, σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ: φοιτητές και επαγγελματίες Υγείας και Εκπαιδευτικούς (Παιδαγωγούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Δασκάλους).

 

ΚΟΣΤΟΣ: €10 (φοιτητές Μητροπολιτικού Κολλεγίου), €15 (γενική είσοδος)

 

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται στα αγγλικά και ο χώρος διεξαγωγής είναι το κεντρικό αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου [Σωρού 74, Μαρούσι].

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: κα Κόλλια Χαρούλα, hkollia@mitropolitiko.edu.gr, 2106199891.

 

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

 

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο - «Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών –Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία»

Διοργάνωση: Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδος

9-10 Δεκεμβρίου 2017, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκη

Εισηγητές: Παντελιάδου Σουζάνα, Σπανούδης Γιώργος, Περβανίδου Παναγιώτα, Μουζάκη Αγγελική, Απτεσλής Νίκος, Αθανασοπούλου Λίλιαν , Ρασιδάκη Χριστίνα, Αλβανόπουλος Γιώργος , Πηλείδου Κωνσταντίνα.

Θα ακολουθήσουν εξειδικευμένα εργαστήρια από τους εισηγητές.

 • Το πρόγραμμα καθώς και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής κάντε κλικ, εδώ.

workshop: «Αυτοθεραπεία- φυσικοθεραπευτικές τεχνικές»

Διοργάνωση: ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία» του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, 15:00μμ, εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ

Συντονισμός & Σχεδιασμός: Δρ. Αλεξάνδρα Χριστάρα –Παπαδοπούλου

Εισηγητές - Παρουσίαση: 

 • Χριστάρα-Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήματος Φυσικοθεραπείας, Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία», Α.Τ.Ε.Ι.Θ.,
 • Καπαλή Ελένη PT, NDT, Φυσικοθεραπεύτρια ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια MSc, Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία
 • Τσάκωνα Πελαγία, Εκπαιδευτικός Ειδικό Σχολείο, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια MSc, Παιδιατρική φυσικοθεραπεία NDT

Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2310318218, 2310318228 και στο email: [email protected]

Ανακοίνωση Επιμορφωτικού σεμιναρίου - "Εκπαίδευση μαθητών με νοητική ανεπάρκεια και εκπαίδευση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες"

Διοργάνωση: Α.Π.Θ

- Επισπεύδον τμήμα:Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής

Έναρξη προγράμματος: Νοέμβριος 2017

Λήξη: Ιούνιος 2018

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αδιόριστους και διορισμένους εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, αποφοίτους ΙΕΚ Προσχολικής αγωγής – δημιουργίας και έκφρασης, Ημερήσιας φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως και σε κάθε άλλη ειδικότητα με δικαίωμα διορισμού στις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης. Επίσης, σημειώνεται ότι στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος και φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος σπουδών τους.

Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Μαρία Τζουριάδου, καθηγήτρια ειδικής αγωγής-μαθησιακών δυσκολιών του ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο με ηλεκτρονική υποβολή από 20/9 έως και 16/10/2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://tinyurl.com/mpspsy17.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με σειρά χρονικής προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 18/10 έως και 1/11/2017. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου και το αναλυτικό πρόγραμμα των δια ζώσης διδασκαλιών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σεμιναρίου στις 2/11/2017.

Πληροφορίες: Εύη Μπαλαμπέκου [email protected],  Μαρία Τζουριάδου [email protected] και τηλεφωνικά Τετάρτη και Πέμπτη κατά τις ώρες 10.30-12.30 στο τηλέφωνο 2310 995009. Γιώργος Μπάρμπας τηλεφωνικά Δευτέρα και Τρίτη κατά τις ώρες 10.30-12.30 στο τηλέφωνο 2310 995003. website: http://sem-spedu.web.auth.gr

 • Περισσότερες πληροφορίες (1η ανακοίνωση) είναι διαθέσιμες εδώ.

Αφηγηματική Θεραπεία: ΔΙΕΘΝΗΣ & ιδιαιτέρως ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Εκπαίδευση – Πιστοποίηση

Άρχισαν οι προεγγραφές για τον κύκλο εκπαίδευσης στην Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία, ο οποίος οργανώνεται για 5η συνεχή φορά στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο 2017.

Πρόκειται για ένα δί-χρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στην Πιστοποίηση Αφηγηματικού Θεραπευτή απο το Dulwich Centre της Αυστραλίας, το κέντρο που δημιούργησε την Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία. Το πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως τμήμα του Master Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, ενός από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια της Αυστραλίας.

Η αφηγηματική Ψυχοθεραπεία είναι μία αναγνωρισμένη θεραπευτική μέθοδος που έχει επηρεάσει ριζικά τις σύγχρονες πρακτικές και συζήτηση για τη θεραπεία. Το πρόγραμμα που προσφέρεται από το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής (ΙΑΨ) είναι Ουσιαστικό, Ευέλικτο, Σύντομο και ιδιαιτέρως Οικονομικό. Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης γίνεται ΚΑΙ εξ’ αποστάσεως.

Δείτε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στο http://narrativetherapy.gr/ 

 • Δείτε στο σάιτ του ΙΑΨ επίσης εργασίες των αποφοίτων των προηγούμενων ετών.

Παρακολουθήστε την ανοιχτή δωρεάν εκδήλωση στην οποία ανάμεσα σε άλλα θα γίνει και παρουσίαση του προγράμματος

 • στην ΑΘΗΝΑ: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, 7.00 μ.μ.- 9.30 μ.μ., στον Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών, Βενιζέλου 80, Νεα Σμύρνη και
 • στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, 7.00 μ.μ.- 9.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο “THE EXCELSIOR”, Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23 

Πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης - "Διαφοροποιημένη Διδασκαλία:αρχές και εφαρμογές"

Διοργάνωση: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων/ουσών με τη φιλοσοφία και τις παιδαγωγικές αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και η κατάρτισή τους στην ανάπτυξη διαφοροποιημένων προγραμμάτων διδασκαλίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εξ αποστάσεως και δεν απαιτείται φυσική παρουσία. Τα μαθήματα διεξάγονται μέσω διαδικτύου. Έτσι, ο επιμορφούμενος μπορεί να αποφασίσει τον τρόπο και τον χρόνο στον οποίο θα μελετήσει το υλικό, θα παρακολουθήσει τα βίντεο, θα ολοκληρώσει διάφορες δραστηριότητες και κουιζ.

Το εκπαιδευτικό υλικό βρίσκεται on-line, σε ψηφιακή μορφή και είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω της πλατφόρμας e-learning.auth.gr του Α.Π.Θ.

 • Αιτήσεις έως 22/10/2017

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

First Previous  Εμφάνισε 1 από 2 σελίδες   Next Last
επιστροφή