Ελληνικά
English
Ειδική εκπαίδευση
Εκπαίδευση παιδιών με:
Χρήσιμα
Δημοψήφισμα
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας;
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Θέλει περισσότερες πληροφορίες
Κακή


Δείτε τα αποτελέσματα

// //]]>

Σύνδρομο Down και Οικογένεια στην Ελλάδα

Πλήρης Τίτλος:

  • Σύνδρομο Down και Οικογένεια στην Ελλάδα - Η παροχή κοινωνικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών στα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους. (Μια διεπιστημονική προσέγγιση)

Διδακτορική Διατριβή, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ψυχολογίας (Αθήνα 2007)

Στέργιος Σιούτης

Στην εργασία αυτή αντικείμενο μελέτης αποτελεί η ελληνική οικογένεια μέλη της οποίας αποτελούν άτομα με Σύνδρομο Down. Εξειδικευμένα επιχειρήθηκε να προσεγγιστούν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει, στο πλαίσιο της ελληνικής κοινωνίας. Να προσδιοριστούν οι γνώμες αλλά και τις προτάσεις τους για τις υπηρεσίες και τους φορείς υποστήριξης που εμπλέκονται στη στήριξη του ανάπηρου μέλους τους.

Η διδακτορική διατριβή είναι διαθέσιμη εδώ.

Επιμέλεια: Αθανάσιος Δαρβούδης

Μεταγνωστικές διεργασίες στην αναγνωστική κατανόηση παιδιών με και χωρίς αναγνωστικές δυσκολίες: "Μεταγιγνώσκειν", κίνητρα και συναισθήματα που εμπλέκονται.

Διδακτορική διατριβή του Μπότσα Γεωργίου, Δασκάλου ΕΑ, Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τα παιδιά με αναγνωστικές δυσκολίες, ιδίως αυτά που βρίσκονται στις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού, ενώ έχουν κατακτήσει σε κάποιον βαθμό την αναγνωστική ικανότητα (αποκωδικοποίηση), συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα κατανόησης των κειμένων που διαβάζουν, όσο απλά ή κοντά στα ενδιαφέροντά τους και αν βρίσκονται...

Η διδακτορική διατριβή είναι διαθέσιμη εδώ.

επιστροφή