Ελληνικά
English
Ειδική εκπαίδευση
Εκπαίδευση παιδιών με:
Χρήσιμα
Δημοψήφισμα
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας;
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Θέλει περισσότερες πληροφορίες
Κακή


Δείτε τα αποτελέσματα

// //]]>
SpecialEducation – The Voice and Vision of Special Education in Greece!
SpecialEducation – The Voice and Vision of Special Education in Greece!

Υπηρεσίες πιστοποίησης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

Αγγελίες ζήτησης και προσφοράς εργασίας - Ζήτηση & Προσφορά ψυχομετρικού τεστ WISC III

  • Ζήτηση και Προσφορά εργασίας
  • Ζήτηση και Προσφορά ψυχομετρικού τεστ WISC III
περισσότερα

Εκδηλώσεις

Τελευταία Νέα

19/11/2016
Υποδεχόμαστε πρώτοι τον Άγιο Βασίλη στην πόλη! – Στηρίζουμε την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης
17/11/2016
Ημερίδα - “Άνοια – Νόσος Alzheimer. Μη φαρμακευτικές θεραπείες: από τη θεωρία στην πράξη!”
15/11/2016
2η Ανακοίνωση Επιμορφωτικού σεμιναρίου - "Εκπαίδευση μαθητών με νοητική ανεπάρκεια και εκπαίδευση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες"

Πρόσφατα Άρθρα

Διήμερο εκπαιδευτικής συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με το Bishop Grosseteste University
05/12/2016

Η Σχολή Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε διήμερο εκπαιδευτικής συνεργασίας με το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Bishop Grosseteste University της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, υλοποιήθηκαν εργαστηριακά μαθήματα με θέμα τη σύγκριση των νομοθετικών πλαισίων, εκπαιδευτικών πρακτικών και πολιτικών για την ειδική αγωγή ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και εργαστήρι εκπαιδευτικών εφαρμογών στις φυσικές επιστήμες για την προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης και με νοητική αναπηρία ήπιας μορφής. Οι φοιτητές των δυο τμημάτων επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και το Παιδικό Μουσείο, όπου παρακολούθησαν μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο “Τα παιχνίδια ζωντανεύουν”, το οποίο βασίστηκε στις δύο μόνιμες εκθέσεις του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες στις οποίες ενεπλάκησαν οι φοιτητές διαμορφώθηκαν με βάση τις δυνατότητες των παιδιών με νοητική αναπηρία.

Το εκπαιδευτικό διήμερο ολοκληρώθηκε με τη διάλεξη της Dr. Julia Lindley-Baker, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος Ειδικής Αγωγής στο Bishop Grosseteste University, με θέμα “Στελέχη στην εκπαίδευση και επαγγελματική εξουθένωση (burn out). Ο ρόλος των κινήτρων”. Οι φοιτητές των δυο τμημάτων αντάλλαξαν απόψεις, συμμετείχαν από κοινού στις δράσεις και συνέκριναν και αξιολόγησαν παιδαγωγικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στο πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία.

Το Τμήμα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει πλήρως ελληνόφωνα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα Παιδαγωγικά και την Ειδική Αγωγή, καθώς και το μοναδικό ελληνόφωνο, αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ειδική Αγωγή που παρέχεται στην Ελλάδα, MA Special Educational Needs, σε συνεργασία με το University of East London.

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες
28/11/2016

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς, από τον Ο.Η.Ε., ως παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία σε όλες τις κοινωνίες του κόσμου να εστιάσουν, έστω και για μία ημέρα, την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία ανέρχεται σε 37 εκατομμύρια άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο. Τα στοιχεία στηρίζονται σε ποσοστά της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και των επίσημων φορέων του κράτους.
Το 7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες...[ η συνέχεια στο syneducation]

- Δρ Αριστείδης Χαρούπιας, ε.τ. Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης: Ανοιχτή επιστολή προς Εκπαιδευτικούς

Υποδεχόμαστε πρώτοι τον Άγιο Βασίλη στην πόλη! – Στηρίζουμε την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης
19/11/2016

H φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ στις 11 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 - 16:00, στο Ξενοδοχείο ΜΕΤ.

Πλούσιο Χριστουγεννιάτικο brunch σε μια εκδήλωση για όλη την οικογένεια, διαδραστικά παιχνίδια, κατασκευή χριστουγεννιάτικων λιχουδιών και καρτών, αφήγηση παραμυθιού, φωτογραφίες και αθλήματα με τον Άγιο Βασίλη και πολλές ακόμη εκπλήξεις, θα περιμένουν τους καλεσμένους! Τα έσοδα θα ενισχύσουν τα βήματα ζωής των παιδιών μας!

Προμηθευτείτε τις προσκλήσεις σας από την ΕΛΕΠΑΠ/ τηλ. 2310318218 ή το ΜΕΤ/ τηλ.2310017000 ΜΕΤ, 26ης Οκτωβρίου 48, 54627 Θεσσαλονίκη

  • Για να δείτε την αφίσα της εδήλωσης κάντε κλικ εδώ.

Ημερίδα - “Άνοια – Νόσος Alzheimer. Μη φαρμακευτικές θεραπείες: από τη θεωρία στην πράξη!”
17/11/2016

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

2η Ανακοίνωση Επιμορφωτικού σεμιναρίου - "Εκπαίδευση μαθητών με νοητική ανεπάρκεια και εκπαίδευση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες"
15/11/2016

Διοργάνωση: Α.Π.Θ

- Επισπεύδον τμήμα:Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής

Έναρξη προγράμματος: Δεκέμβριος 2016

Λήξη: Ιούνιος 2017

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αδιόριστους και διορισμένους εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, αποφοίτους ΙΕΚ Προσχολικής αγωγής – δημιουργίας και έκφρασης, Ημερήσιας φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως και σε κάθε άλλη ειδικότητα με δικαίωμα διορισμού στις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης. Επίσης, σημειώνεται ότι στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος και φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος σπουδών τους.

Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Μαρία Τζουριάδου, καθηγήτρια ειδικής αγωγής-μαθησιακών δυσκολιών του ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο με ηλεκτρονική υποβολή από 24/10 έως και 6/11/2016 στην διεύθυνση [email protected].

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 7/11 έως και 14/11/2016. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και το αναλυτικό πρόγραμμα των δια ζώσης διδασκαλιών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σεμιναρίου στις 21/11/2016.

Πληροφορίες: Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-14.00 στo τηλέφωνο: Εύη Μπαλαμπέκου, τηλ 2310-995090, e-mail: [email protected], [email protected].

  • Περισσότερες πληροφορίες (2η ανακοίνωση) είναι διαθέσιμες εδώ.
  • Η αίτηση είναι διαθέσιμη εδώ.