Ελληνικά
English
Ειδική εκπαίδευση
Εκπαίδευση παιδιών με:
Χρήσιμα
Δημοψήφισμα
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας;
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Θέλει περισσότερες πληροφορίες
Κακή


Δείτε τα αποτελέσματα

// //]]>

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υποστήριξης - τηλεφωνική γραμμή 1037

Ταυτότητα Φορέα: Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υποστήριξης Τηλεφωνική γραμμή 1037.

Το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης θεωρώντας ότι το επίπεδο ανάπτυξης μιας χώρας και μιας κοινωνίας δεν εξαρτάται μόνο από συγκεκριμένους δείκτες αλλά και από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται και επιλύονται θέματα της καθημερινής ζωής των πολιτών, ανέπτυξε και συνεχίζει να αναπτύσσει πρωτοβουλίες και προγράμματα αλλά και παρεμβάσεις με ανθρωποκεντρική αντίληψη και χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο αυτό το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υποστήριξης - τηλεφωνική γραμμή 1037 είναι το Δίκτυο προστασίας το οποίο βασίζεται στην αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στόχοι του δικτύου 1037 είναι να βοηθήσει μη οργανωμένες ομάδες πληθυσμού (είτε πρόκειται για ευπαθή άτομα είτε όχι) έτσι ώστε η Μακεδονία και η Θράκη να αναδειχθούν κοινωνικοί χώροι - χώροι με ανθρώπινο πρόσωπο.

Κάθε πολίτης μπορεί να καλέσει τον τετραψήφιο αριθμό 1037 για να ζητήσει βοήθεια.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Μακεδονικό Ινστιτούτο Εργασίας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στόχοι Δραστηριότητας: Προσφορά τηλεφωνικής βοήθειας σε άτομα, οικογένειες και ομάδες, που αντιμετωπίζουν καταστάσεις κρίσης, κοινωνικού αποκλεισμού ή αντίστοιχους κινδύνους. Συμβολή, επίσης, στην πρόληψη κοινωνικών προβλημάτων.
Με τη λειτουργία της τηλεφωνικής 1037, επιδιώκεται η ενημέρωση και στήριξη ατόμων και κοινωνικών ομάδων, που δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημά τους ή βρίσκονται σε αδυναμία να αξιοποιήσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρόνοιας, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.
Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του "Δικτύου" είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων κοινωνικής φροντίδας της πόλης και σε αυτή την κατεύθυνση αποσκοπεί και η λειτουργία της γραμμής 1037.

Μεταξύ των παροχών, που μπορούν να αξιοποιηθούν, ως μέσα επίτευξης του στόχου είναι:
Προσωρινή στέγαση σε ξενώνες και φιλοξενία, σίτιση, τρόφιμα, ατομική υγιεινή και καθαριότητα, ατομικός ιματισμός κ.α., που καλύπτουν βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Άλλος ένας βασικός τομέας είναι η παρακολούθηση και αποκατάσταση σε συνεργασία με τους φορείς που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο. Περιλαμβάνει υπηρεσίες συστηματικής παρακολούθησης, κοινωνικής φροντίδας και βοήθειας ατόμων, που επανεντάσσονται στο κοινωνικό τους περιβάλλον μετά από την αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης ή κρίσης και την "περίθαλψη" σε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

Κοινωνικές ομάδες που μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια στη τηλεφωνική γραμμή 1037.
Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.)
Ανασφάλιστοι και απροστάτευτοι
Άτομα Γ΄ ηλικίας
Μονογονεϊκές οικογένειες με: κακοποίηση γυναίκας - μητέρας, παραμέληση - κακοποίηση παιδιού, εγκατάλειψη παιδιού - άγνωστο παιδί, ανήλικη μάνα
Οικογένειες σε κρίση: διαζύγιο, κακοποίηση, παιδιά - εφήβους με παραβατική συμπεριφορά, γονιό άρρωστο ή αδύναμο
Παλιννοστούντες
Εξαρτημένοι από ουσίες
Φορείς του AIDS
Αποφυλακισμένοι
Άστεγοι, επαίτες
Κακοποιημένες γυναίκες
Κακοποιημένα παιδιά
Πρόσφυγες - μετανάστες.

επιστροφή