Ελληνικά
English
Ειδική εκπαίδευση
Εκπαίδευση παιδιών με:
Χρήσιμα
Δημοψήφισμα
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας;
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Θέλει περισσότερες πληροφορίες
Κακή


Δείτε τα αποτελέσματα

// //]]>

Η κουκουβάγια με τα χρυσά φτερά

Συγγραφέας: Μερόπη Μάττα

Το παραμύθι αυτό δίνει μια νότα ελπίδας στα ειδικά παιδιά που δεν μπορούν να "πετάξουν" και που περιμένουν από την κοινωνία και τον περίγυρό τους να τους δώσει "τα χρυσά φτερά"για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις ειδικές τους ικανότητες και να απογειωθούν.
"Η κουκουβάγια με τα χρυσά" φτερά είναι ένα παραμύθι αφιερωμένο στον αδερφό της συγγραφέως Ευγένιο, ένα παιδί με σύνδρομο Νoonan και σε όλα τα "διαφορετικά" παιδάκια του κόσμου.
Ο ήρωας του παραμυθιού, ο μικρός Κούγκυ, είναι μια διαφορετική κουκουβάγια που δεν μπορεί να πετάξει όπως τα αδερφάκια του. Μια μέρα ανακαλύπτει ένα απρόσμενο δώρο από ένα αληθινό φίλο, που του δίνει φτερά να πετάξει ως το φεγγάρι και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Σύντομο βιογραφικό της συγγραφέως

Η Μερόπη Μάττα γεννήθηκε στην Κομοτηνή το Δεκέμβριο του 1978 και σήμερα κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο ίδιο τμήμα. Είναι έγγαμη και μητέρα δίδυμων κοριτσιών, της Ευδοξίας και της Ελπινίκης, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσής της για την ενασχόλησή της με την συγγραφή παραμυθιών.

Από τις Εκδόσεις Ζήτη κυκλοφορούν τα παραμύθια της με τίτλους: «Η κουκουβάγια με τα χρυσά φτερά» και «Γιατί ο λύκος σταμάτησε να τρώει γουρουνάκια, κατσικάκια και κοκκινοσκουφίτσες;»
Επικοινωνήστε με τη συγγραφέα στο email: mermatta@pharm.auth.gr

επιστροφή