Ελληνικά
English
Ειδική εκπαίδευση
Εκπαίδευση παιδιών με:
Χρήσιμα
Δημοψήφισμα
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας;
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Θέλει περισσότερες πληροφορίες
Κακή


Δείτε τα αποτελέσματα

// //]]>

Ξεκλειδώνοντας τη μουσική στα παιδιά με ειδικές ικανότητες!

Ειρήνη Αμαξοπούλου

Το βιβλίο με τίτλο «Ξεκλειδώνοντας την μουσική στα Άτομα με ειδικές ικανότητες», αποτελεί το αναγκαίο εργαλείο μιας πρότυπης μεθόδου εκμάθησης μουσικής σε άτομα με ειδικές ικανότητες (ΑμεΑ). Ένα βιβλίο που είναι ουσιαστικά το συνοδευτικό αλλά αναγκαίο «εργαλείο» για τον δάσκαλο μουσικής που θα θελήσει να διδάξει μουσική σε άτομα με αναπηρία.

Ένα βιβλίο που αποτελεί το πρώτο δείγμα μιας μεθόδου εκμάθησης μουσικής, που μετά από χρόνια εφαρμογής σε μεμονωμένες περιπτώσεις παιδιών με μη τυπική ανάπτυξη, τα τελευταία δύο χρόνια εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε ένα αριθμό μαθητών μέσα από τα τμήματα της «Ανοιχτής Αγκαλιάς».

Μιας μεθόδου όπου κατορθώνει με την χρήση περίεργων μέσων για την μουσική, όπως π.χ. τα φρούτα, λαχανικά και των διαφορετικών χρωμάτων που έχει το κάθε φρούτο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο χρησιμοποιηθεί, να οδηγεί αυτά τα παιδιά να κατανοήσουν τις νότες, την διαφορετικότητα των πλήκτρων και των ήχων που παράγουν και τελικά να αποκτούν στενή σχέση με την μουσική.

Ένα εργαλείο όμως που θα δώσει την δυνατότητα και τις πρώτες αναγκαίες πληροφορίες, στον ενδιαφερόμενο, να μπει στο πνεύμα της μεθόδου και μέσα από την προσωπική προσπάθεια να καταστεί ικανός να εργαστεί και αυτός με αυτή την ειδική κατηγορία μαθητών. Μαθητές, που σίγουρα έχουν πολλά προβλήματα γενικότερα αλλά ευτυχώς μέσα από την επαφή με την μουσική μπορούν να ομορφύνουν τόσο την δικιά τους δύσκολη ζωή αλλά και του καθηγητή, αφού η οφθαλμοφανής επιτυχία σίγουρα θα του χαρίσει πρωτόγνωρες εμπειρίες και ικανοποίηση.

επιστροφή