Ελληνικά
English
Ειδική εκπαίδευση
Εκπαίδευση παιδιών με:
Χρήσιμα
Δημοψήφισμα
Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιστοσελίδα μας;
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Θέλει περισσότερες πληροφορίες
Κακή


Δείτε τα αποτελέσματα

// //]]>

Θεραπευτική Ιππασία

Στεργίου Αλεξάνδρα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ειδική Αγωγή, Εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας.

Η Θεραπευτική Ιππασία αποτελεί μια εναλλακτική, ολιστική, θεραπευτική προσέγγιση για άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι μια μορφή θεραπείας κατά την οποία χρησιμοποιείται το άλογο για να επιτευχθούν θεραπευτικοί στόχοι χωρίς να αντικαθιστά τις κλασσικές θεραπευτικές μεθόδους, τις οποίες όμως συμπληρώνει.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η θεραπεία με το άλογο βοηθάει τα άτομα με κινητικές, νοητικές και ψυχολογικές δυσκολίες να αποκτήσουν και να διατηρήσουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Τα βοηθά να αντεπεξέρχονται με μεγαλύτερη ευκολία σε καθημερινές βασικές δραστηριότητες.

Το άρθρο είναι διαθέσιμο εδώ

Ιππεύω!

Hajo Riesser, από το "Παιδιά με κεντρικά κινητικά προβλήματα - Υποστήριξη και ΘΕΡΑΠΕΙΑ", Dusseldorf 1993.
Μετάφραση από τα Γερμανικά: Ελένη Μαραθάκη - Αναστασάκη.
 

Ο στόχος της θεραπευτικής ιππασίας είναι η βελτίωση των κινητικών αναπηριών των ανθρώπων με εγκεφαλοπάθεια ή των ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας, όπου πολλές φορές η συγκεκριμένη μέθοδος προσφέρει περισσότερα από την κλασσική φυσιοθεραπεία.

Περισσότερα εδώ.

Προγράμματα Μουσικής Αγωγής για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες

Σπετσιώτης Μ. Γιάννης, Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής - Μουσικοπαιδαγωγός
Πατσαντζόπουλος Κώστας, Καθηγητής Μουσικής - Μουσικοπαιδαγωγός

Σημαντική θεωρείται η συμβολή της μουσικής αγωγής στα προγράμματα αποκατάστασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στο θεραπευτικό τομέα, αλλά και στο μαθησιακό και ψυχαγωγικό, το μάθημα της μουσικής συμβάλλει στην αναβάθμιση και ενίσχυση των ικανοτήτων των μαθητών ανεξάρτητα από το πρόβλημα που μπορούν να παρουσιάσουν.

Η εισήγηση είναι διαθέσιμη εδώ.

επιστροφή